November.

20:40

Oktobra se začne faks, brucovanja, party tukaj in party tam. December prinese bordanje, kuhančke, lučke, darila, praznike ... Le novembra se ne zgodi nič takega, kar bi mi pomagalo, se prebijati skozi turobne dneve, ki na srečo vodijo do veselega decembra. In kot da ne bi bilo dovolj, da je že sam po sebi dolgočasen, je še hladen in moker. Ste že ugotovili kaj je najhitrejši način, da izveste ali so vaši čevlji vodoodporni ali ne? November!

 Slišati je, da je november dobil zelo nastrojeno sovražnico - mene. Sem kot Kate Hudson v filmu How to lose a guy in a 10 days, le da se jaz poskušam nekako znebiti oziroma kljubovati novembru. Ampak saj sem samo človek ... Kako naj se navadim na nečloveško mrzle temperature, ki ne dovoljujejo več določenih outfitov, predvsem oblekic. Sicer se trudim vstrajno ugovarjati ter "štrakjat" (kakor vidite), ampak povem vam ... iz dneva v dan sem bolj obupana, kar posledično čedalje bolj vodi do tega, da moje ljube oblekice, kratke hlače in ostale nekoliko krajše stvari pustim samevati v omari medtem, ko sežem po toplih puloverjih. Ko se ponovno opogumim in zavržem topel pulover, ter sežem po mojih preljubih oblekicah, se pa začne iti umazano igro, ter me kaznuje s pljučnico. In kako naj se mu jaz maščujem?

November je tudi vsako leto čas, ko se vsaj enkrat vprašam, če se mogoče začenjam pripravljati na zimski spanec, saj pojem nenormalne količine hrane. Pravzaprav se mi zdi, da pojem več kot cela moja družina skupaj. Novembra ne zadostujejo obroki parkrat na dan. Takrat jem 10-krat na dan, kar vključuje vse razen kančka zdrave prehrane. In kolikokrat posežem po čokoladi? Koliko škatel Munchmallows-ov pojem na dan, rajši ne povem. Po mini mozoljčku ki se mi uspe tu pa tam narediti, sklepajmo, da way too much! In kot da sploh že ni zadosti škode, ki mi jo povzroči preljubi (sarkastično seveda) november, me nekako vedno pripravi do tega, da skoraj obubožam in se težko finančno prebijem skozi njegove zadnje dneve, saj je treba kupovati darila in manjše pozornosti s katerimi decembra obdarim svoje najdražje.

Vsak dan se mi zazdi, da so dnevi izključno prekratki, da bi človeku uspelo opraviti vse obveznosti, ki si jih zada za določen dan, saj se tema naredi že ob 17h. In oh, prosim naj ne omenjam dežja, ki  mogočno kraljuje novembru in nas omejuje pri zabavi, obveznostih in vseh ostalih stvareh. 
Kot vidite je november predvsem mrzel, deževen, turoben ter nekoliko hinavki mesec. Pravzaprav razmišljam, da bi naslednje leto zares uvedla "novembrski spanec", ki bi ga preživela za varnimi zidovi hiše kamor nihče razen zaloge filmov ne bi imel dostopa. No ja ...



You Might Also Like

1 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images